Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat

Reisprogramma Eva-reis

Dag 1, donderdag 19 oktober 2017
Begin van de middag moet je aanwezig zijn in Amersfoort of Arnhem waar we met een luxe touringcar vertrekken naar de luchthaven in Frankfurt. Van daaruit nemen we een directe (nacht)vlucht naar Windhoek.

Dag 2, vrijdag 20 oktober 2017
’s Ochtends vroeg komen we aan op het vliegveld van Windhoek en staat de transfer naar het hotel voor ons klaar. De rest van de ochtend hebben we vrije tijd zodat we ons op kunnen frissen en wat uit kunnen rusten. Na de lunch gaan we in de middag naar Beautiful Kidz toe voor de welkomstceremonie! We ontmoeten de teamleden en de oudste kinderen van het project. In de avond dineren we en sluiten we de dag gezamenlijk af.

Dag 3, zaterdag 21 oktober 2017
Na een heerlijke nachtrust reizen we in de ochtend weer naar het project. Onder leiding van de teamleden van Beautiful Kidz gaan we meehelpen op de fundag. Alle kinderen van het project worden hiervoor uitgenodigd. Tijdens de dag lopen we met de kinderen mee en steken we de handen uit de mouwen. Aan het einde van de middag komen we terug in het hotel waar we met elkaar aanschuiven voor het diner. ’s Avonds bereiden we de dag van morgen met elkaar voor.

Dag 4, zondag 22 oktober 2017
Vanochtend gaan we met elkaar naar een plaatselijke kerk. In de middag is er tijd voor vrije tijd en aan het einde van de middag gaan we de teamleden van Beautiful Kidz in het zonnetje zetten. Dit zijn zo’n 25 mensen die zich inzetten voor de kinderen van het project. Aan het begin van de avond komen we terug in ons hotel voor het diner.

Dag 5, maandag 23 oktober 2017
De groep wordt verdeeld in drie kleinere groepen. De eerste groep bezoekt vandaag het deelproject Ovitoto. De tweede groep bezoekt het project Beautiful Kidz en de derde groep heeft vandaag een programma met toeristische activiteiten.

Bezoek aan Ovitoto:
Tijdens het bezoek aan het project in Ovitoto rijden we met passend vervoer door de wijken heen naar het dorp Ovitoto. Vandaag worden we in kleine groepjes verdeeld en wisselen we activiteiten en wijkbezoeken met elkaar af. Tijdens de dag zullen we meehelpen in de kleuterklas, meekijken met de wijkbezoeken en delen we kledingpakketten uit.

Bezoek aan Beautiful Kidz:
Tijdens het bezoek aan Beautiful Kidz worden we in kleine groepjes verdeeld en wisselen we activiteiten en wijkbezoeken met elkaar af. Tijdens de dag helpen we mee in de klassen en in de keuken, lopen we mee met de wijkbezoeken en werken we mee op het naaldwerkprogramma.

Toeristisch programma:
Na een laat ontbijt starten we met de Katutura tour. Dit is een fietstocht waarbij je door de wijken van Katutura fietst. Onderdeel is een bezoek aan de Soweto Market voor Kapana (de vleesmarkt). Hierna lunchen we met elkaar in een lokale eettent. De middag is ter vrije besteding. Je kunt een bezoek aan het Independence Museum brengen of het centrum van Windhoek verkennen. 

Dag 6, dinsdag 24 oktober 2017
Vandaag wisselen de 3 groepen van activiteit. De tweede groep bezoekt vandaag het deelproject Ovitoto. De derde groep bezoekt het project Beautiful Kidz en de eerste groep heeft vandaag een programma met toeristische activiteiten.

Dag 7, woensdag 25 oktober 2017
Vandaag wisselen de 3 groepen van activiteit. De derde groep bezoekt vandaag het deelproject Ovitoto. De eerste groep bezoekt het project Beautiful Kidz en de tweede groep heeft vandaag een programma met toeristische activiteiten.

Dag 8, donderdag 26 oktober 2017
Vandaag organiseren wij het verjaardagsfeestje voor alle kinderen. Eén per keer jaar viert Beautiful Kidz de verjaardagen van de kinderen en dat feest mogen wij nu verzorgen! Na een geweldige ochtend, waar we de jongste kinderen in de watten hebben gelegd, zwaait iedereen van Beautiful kidz ons uit. De tijd op het project zit erop. Wij rijden Windhoek uit naar een mooie en rustige plek. Hier picknicken we met elkaar en de rest van de middag praten we na over het project, de kinderen en nemen we tijd met elkaar om te bidden en te danken. In de avond dineren we en de rest van de avond is ter vrije besteding.

Dag 9, vrijdag 27 oktober 2017
Na een laat ontbijt vetrekken we naar het Erindi Private Game Reserve waar we begin van de middag aankomen in de heerlijke Old Traders Lodge. Tegen zonsondergang staan de safarivoertuigen voor ons klaar en gaan we een rit maken op zoek naar wild. In het park kun je olifanten, giraffes, leeuwen, nijlpaarden en nog veel meer dieren in het wild vinden.

Dag 10, zaterdag 28 oktober 2017
De dag begint vroeg want we beginnen met een Sunrise Game drive. We gaan op zoek naar dieren die we gisteren nog niet gezien hebben. Daarna ontbijten we en later in de ochtend vertrekken we naar Windhoek. In Windhoek aangekomen hebben we nog tijd om souvenirs in te kopen op de bekende Craft Markt. Aan het einde van de middag dineren we voor de laatste keer met elkaar en rijden we vervolgens naar de luchthaven. Halverwege de avond vertrekt ons vliegtuig terug naar Frankfurt.

Dag 11, zondag 29 oktober 2017
We arriveren in de vroege ochtend op luchthaven Frankfurt. We nemen de bus terug naar Arnhem en Amersfoort, waar we na een onvergetelijke reis, rond het middaguur aankomen.