Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat

Eva-reis naar Namibië

In oktober vertrekken we met een groep van 45 vrouwen naar Namibië om de handen uit de mouwen te steken bij Beautiful Kidz. Eva zet zich in 2016 en 2017 in voor verschillende projecten van Beautiful Kidz in Namibië. In Katutura, een sloppenwijk in de Namibische stad Windhoek, leven gezinnen ver onder de armoedegrens. Eva wil graag bijdragen aan dit werk. Daarom wordt het project tijdens de Eva evenementen ondersteunt met een aantal collectes. Daarnaast willen we het project heel graag bezoeken en zelf leren van de ervaringen die we tijdens de reis op mogen doen.

Ben jij iemand die graag zegent, praktische hulp biedt en bemoedigt? Ben je iemand die verder wil kijken dan haar eigen wereld? Ben je in goede geestelijke en lichamelijke gezondheid en beheers je de Engelse taal goed? Ga dan met ons mee!

Beautiful Kidz
Beautiful Kidz Namibia is een christelijke, interkerkelijke organisatie. In een eigen dagverzorgingscentrum in de sloppenwijk “Katutura” van de hoofdstad Windhoek wordt sinds 2003 steun geboden aan kinderen in nood. In 2014 is de organisatie uitgebreid met het dagopvangcentrum in Ovitoto. 

Het gaat om steun aan kwetsbare kinderen die veelal het slachtoffer zijn geworden van de HIV/AIDS epidemie. Vader en/of moeder zijn aan de gevolgen van AIDS overleden en in veel gevallen zijn de kinderen zelf ook seropositief.

Het met nauwelijks twee miljoen inwoners dun bevolkte land Namibië telt 200.000 weeskinderen! Er is een groot tekort aan opvang voor deze kinderen. Beautiful Kidz gaat de uitdaging aan!

De hulp die Beautiful Kidz biedt, betreft onder meer:– Kleuterschool– Opleiding voor kleuterschoolleidster– Bijlessen en huiswerkbegeleiding voor oudere jeugd– Jeugdclubs– Avontuurkampen– Wijkwerk

Het dagopvangcentrum Ovitoto geeft dagelijks onderdak aan meer dan 70 kinderen in de leeftijd van 3 t/m 18 jaar. Deze kinderen wonen in Ovitoto en krijgen op het centrum, wat gerund wordt door een topteam van Namibische vrouwen, de nodige liefde, aandacht en structuur in het dagelijks leven. Zo krijgen de kinderen onder andere (Engelse) les, huiswerkbegeleiding en leren ze lezen. Daarnaast krijgen de kinderen een maaltijd aangeboden en is er speciale aandacht voor hygiëne. Denk daarbij aan handen wassen voor de maaltijd en een dagelijkse tandenpoets beurt. Natuurlijk is er ook de tijd om samen te spelen!

Gegevens

Periode: 19 – 29 oktober 2017
Aantal deelnemers: max. 45 vrouwen
Reissom p.p. : €2.199,- (o.b.v. volpension)
Reisleiding: Minella van Bergeijk, Marlies Medema en Nienke Bakker

Deze reis is volgeboekt! Je kunt je nog wel aanmelden voor de reservelijst. Klik hier.

Heb je vragen? Dan kun je contact met ons opnemen via 035-6474707.

Reisprogramma

Ga mee naar Namibië om de handen uit de mouwen te steken op het project van Beautiful Kidz. Tijdens deze 10-daagse reis helpen we een aantal dagen mee met de alledaagse activiteiten op het project, zoals; huiswerk begeleiding, het organiseren van een fundag voor de kinderen, wijkbezoeken, het uitdelen van kledingpakketjes, meehelpen in de keuken en het schoonmaken van lokalen. Ook gaan we teamleden van het project in het zonnetje zetten en zullen we veel contact hebben met de kinderen. De laatste dagen sluiten we het project af en bezoeken een prachtig natuurpark waar we olifanten, giraffes, leeuwen, nijlpaarden en nog veel meer dieren in het wild vinden.

Lees hier het programma van dag tot dag.

Accommodatie

Tijdens de reis verblijf je in onderstaande hotels of vergelijkbaar als deze:

Arebbusch lodge in windhoek
Arebbusch lodge in Windhoek heeft comfortabele kamers. Alle kamers hebben een badkamer en zijn uitgerust met bedlinnen, telefoon, koelkast, air-conditioner en tv. Elke kamer heeft uitzicht op de prachtige tuin. 

Old Traders Lodge in Erindi
De Old Traders Lodge is een perfecte uitvalsbasis om het wild te spotten. Prachtige en luxe kamers van alle faciliteiten voorzien. 

Kosten & Voorwaarden

Reissom p.p.: €2199,- (o.b.v. volpension)
Toeslag 1-persoonskamer: €215,-

Inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht van Frankfurt naar Windhoek
 • Busservice van Amersfoort en Arnhem naar Frankfurt
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • Ruimbagage
 • Passend vervoer in Namibië
 • Verblijf op basis van volpension
 • Overnachtingen in goede middenklasse hotels
 • Alle excursies inclusief entreegelden zoals in het programma beschreven
 • Reisleiders van Eva en Livingstone
 • Administratiekosten

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven en drankjes bij de maaltijden
 • Niet genoemde en/of optionele excursies/activiteiten
 • Eventuele verhoging van brandstoftoeslagen
 • Eventuele reis- en/of (annulerings)verzekeringen
 • Stichting calamiteitenfonds €2,50 per boeking (verplicht)

Voorwaarden

 • Voor deelname aan de Eva-reis is een EO-lidmaatschap per persoon verplicht. Klik hier om via eo.nl een lidmaatschap te regelen of bel met 035-2210022.
 • Deze reis wordt namens de EO georganiseerd door Livingstone. D.m.v. deelname aan deze reis ga je een reisovereenkomst aan met Livingstone. De algemene voorwaarden van deze reisorganisatie zijn van toepassing op deze reis.
 • De reis vindt alleen doorgang bij voldoende deelnemers.
 • Eventueel genoemde reisleiding zijn onder voorbehoud in verband met onvoorziene verplichtingen en/of (persoonlijke) omstandigheden.
 • Programma- en prijswijzigingen onder voorbehoud.
 • Aangezien de reis vrij intensief is, wordt er van de deelnemers verwacht dat zij mentaal en fysiek gezond zijn.
 • Er is geen vertaling tijdens de reis aanwezig. Je zult de Engelse taal daarom goed moeten beheersen.