Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat

Inspiratie-event 'Verlegen met verschil'

Inspiratie-event 'Verlegen met verschil'

Maandag 13 november 2017 van 15.00-20.00 uur.
Heeft u een uitnodiging ontvangen voor dit event dan kunt u zich hier aanmelden.


Een event waarbij het thema op verschillende manieren zal worden belicht. De presentatie is in handen van Renze Klamer. EO-directeur Arjan Lock zal vertellen hoe de EO zich in dit thema herkent. Er zijn korte reacties van een aantal sprekers, waaronder Harmen van Wijnen, bestuurder van de CHE en ds. Rolinka Klein Kranenburg. De presentatie van het onderzoek van Motivaction vindt plaats, getiteld Verschillend verbonden. Een onderzoek onder 25-45 jarigen die zich protestants noemen.

Er zijn vijf verschillende workshops:

Van Concept naar Content. Wat is jouw verhaal en hoe vertel je dat?
Elke organisatie heeft een verhaal te vertellen. De vraag is hoe je dat altijd weer op een leuke, creatieve manier verpakt en vertelt aan je publiek. Dat is waar de afdeling innovatie zich bij de EO dagelijks mee bezig houdt bij de ontwikkeling van nieuwe formats en programma’s. We laten je kennis maken met wat we doen en gaan samen op zoek naar wat jouw organisatie wil vertellen (het concept) en wat is de beste vorm om dat te doen (de content). In de workshop gaan we interactief met deze begrippen aan de slag en maken we kennis met de wereld van concepten.
 
Praten over verschillen

Ga je wel of niet naar de kerk? Wie of wat is God? Komt de hemel na de dood, of vind je de hemel op aarde? Zomaar een paar vragen, waarop heel veel verschillende antwoorden mogelijk zijn. In de workshop van de afdeling Representatie gaat presentator Marleen Stelling in gesprek met gasten en publiek over verschillend geloven. Thuis, in de familie, in de kerk en daarbuiten. Hoe ga je met elkaar in gesprek? Wat doe je als er ruzie is? Helpt praten altijd? Samen zoeken we naar antwoorden. Niet zozeer op die geloofsvragen, maar op onze moeite om daarover goed te praten.
 
Verschillend Verbonden – de Verdieping
We praten door over het onderzoek met onderzoekers Anne Blanksma (Motivaction) en Wim Steeneveld (EO). Ook schuiven Harmen van Wijnen en Miranda Klaver aan om vanuit hun expertise te reflecteren op de onderzoeksresultaten. Dit alles onder de bezielende leiding van Elsbeth Gruteke.
 
De toekomst van het christendom in Europa

De toekomst van het Christelijk geloof in Europa – ‘God is een vluchteling’ was dit jaar het beste theologische boek. Thema: het Christendom in Europa verandert ingrijpend door de komst van migrantenchristenen. We moeten opnieuw kijken naar kerk en geloof want de kerk groeit weer om die reden. Met Nico de Fijter (Trouw) die de jury leidde van het beste theologische boek, verkennen we dit thema.
 
Rondleiding Beeld en Geluid
Ontdek het gebouw en het enorme media-archief in een exclusieve rondleiding. In het museum, de Beeld en Geluid experience, duik je in de wereld van de media.

Tijdens het buffet kunt u speeddaten met EO-presentatoren!

's Avonds vindt er een speciale editie van de Tafel van Tijs plaats, waarin Tijs van den Brink in twee rondes in gesprek gaat met gasten die het thema verder uitdiepen. Gasten zijn onder anderen Gert-Jan Segers van de ChristenUnie en ds. Karin van den Broeke van de Protestantse Kerk in Nederland.
 
Graag ontmoeten wij u tijdens dit event!

Aanmelden Inspiratie-event

Aanmeldformulier
Ik geef mij/ons op voor deze twee workshops: