Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Elsbeth Gruteke

Achtergrond en carrière
Elsbeth wordt op 23 januari 1965 geboren in Wageningen. Als kind woont zij een aantal jaren in Mozambique. Als 12-jarige komt zij tot geloof door een lerares die op een eenvoudige manier het evangelie uitlegt. Na haar vwo-eindexamen gaat ze Geschiedenis in Amsterdam studeren en komt ze na het afronden hiervan in dienst van de Evangelische Omroep. In 2015 rond ze haar studie Theologie af, om vervolgens 70% te gaan werken als predikant in de Protestantse Kerk Nederland en 30% bij de Evangelische Omroep.

EO-programma’s
Direct na haar studie gaat Elsbeth bij de Evangelische Omroep aan de slag als redacteur bij het programma ‘Het Elfde Uur’. Na twee jaar maakt ze de overstap naar het NPO Radio 1 programma ‘Tijdsein’. Later werkt ze voor de programma’s ‘De Ochtenden’ en ‘Dit is de Dag’.

Recente radioprogramma’s die Elsbeth presenteert zijn ‘Musica Religiosa’ op NPO Radio 4 en ‘Onderweg’ op NPO Radio 5.

En verder
Naast haar werk bij de EO is Elsbeth predikant in de Protestantse Kerk Nederland. Ook is zij bestuurslid van de CWN en VvTh en treedt zij regelmatig op als dagvoorzitter.

Download foto's

Vragen?

Persverzoek voor een van de presentatoren? Neem dan contact op met Tom van Straten.
M: [email protected]
T: 06 11 16 80 51

Heb je een andere vraag, verzoek of opmerking over of voor een presentator? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

Portfolio